Protecció Civil desactiva l’Alerta del Pla PROCICAT per onatge

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onatge, segons les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es poden produir. 

El Pla PROCICAT queda en fase de Prealerta perquè l’SMC preveu encara fortes onades als extrems nord i sud del litoral català aquesta matinada. Divendres a partir de les 7 del matí i fins a la nit, l’afectació es concentrarà a l’Empordà, on les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa).

A les zones afectades per fort onatge, Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.

Trobareu tots aquests consells a interior.gencat.cat/onatge

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.