LA JUNTA DEL CAP DE CREUS, EN CONTRA DEL PARC EÒLIC MARÍ

L’òrgan rector de l’espai natural s’adhereix al manifest dels opositors a la instal·lació, com també van fer al del Montgrí

E. AGULLÓ – ROSES

La junta rec­tora del Parc Natu­ral de Cap de Creus ha apro­vat subs­criure’s al mani­fest de l’asso­ci­ació Stop Macro Parc Eòlic, que els havia dema­nat suport. Se sumen a l’òrgan direc­tor del Parc Natu­ral del Montgrí i les Medes, i l’enti­tat resta ara pen­dent de l’adhesió de la junta rec­tora del Parc Natu­ral dels Aigua­molls de l’Empordà, que encara no s’ha pro­nun­ciat.

“Creiem que l’objectiu de les juntes rectores dels parcs naturals és vetllar per la conservació i protecció del seu territori i els voltants, i no aprovar donar suport al Manifest seria anar en contra d’aquests objectius”, manifesten des de l’associació. Recorden que més de 25.000 persones han firmat en contra del macro parc eòlic marí; 22 ajuntaments gironins, fins ara, han aprovat mocions contràries, a més del Consell Comarcal del Baix Empordà i la Diputació.

L’entitat manifesta que l’objectiu és aturar el tràmit de la instal·lació, que té suport de la Generalitat i l’estat espanyol, i reitera la seva voluntat d’arribar, si cal, fins als tribunals per defensar l’Empordà i evitar l’“impacte en un entorn o hi ha vuit zones de protecció i conservació del medi ”.