El cap de Creus ja és un destí de turisme sostenible acreditat per l’Europarc

Tècnics, empresaris turístics i representants d’entitats i polítics, celebrant el reconeixement PN CAP DE CREUS

https://www.emporda.info/economia/2021/12/28/cap-creus-ja-desti-turisme-61069677.html

Mairena Rivas

El Port de la Selva | 28·12·21 | 10:12

Totes les parts interessades tenen el repte i el compromís de desenvolupar un programa d’actuacions en el període 2020-2024

L’equip de tècnics, empresaris turístics, responsables d’entitats i representants polítics vinculats al parc natural de Cap de Creus celebren poder exhibir a les seves mans, des d’aquest mateix desembre, el certificat de la CETS (Carta Europea de Turisme Sostenible). El director del parc, Ponç Feliu, afirma que ara se’ls presenta «el repte de desenvolupar el programa d’actuacions al qual ens hem compromès en el període 2020-2024, un període amb una afectació especial en el sector turístic, però que pot representar una oportunitat per donar un impuls al turisme sostenible».

El Cap de Creus aconsegueix la Carta Europea de Turisme SostenibleACN

Ponç Feliu parla en nom del Grup de treball de la CETS (equip motor) i del Fòrum permanent de la CETS (òrgan de representació de totes les parts), i, en especial, del parc natural. Ponç Feliu també ha informat sobre la forma de treball, que implica diferents sectors amb un objectiu comú: «Des del Servei de Parcs de la Generalitat, des de fa uns anys, s’ha apostat per aquesta metodologia participativa i de creació de xarxes de treball entre els parcs naturals i els actors turístics del territori, com una forma més de valorització dels espais protegits a conservar».

L’any 2017, es van iniciar les reunions de participació amb representants dels municipis del parc i d’empreses del sector turístic que treballen en l’àmbit d’aquest espai natural, per definir l’estratègia i el programa d’actuacions 2020-2024 a la CETS Cap de Creus. La candidatura CETS Cap de Creus es va presentar a principisde l’any 2020 a Europarc i, després de l’auditoria de l’estiu del 2020, a final d’any, se’ls va fer saber que s’atorgava la certificació. L’entrega oficial d’aquest certificat s’ha fet el dijous 16 de desembre.